First blood

Door MoiZie op woensdag 21 januari 2015 17:41 - Reacties (9)
Categorie: Algemeen, Views: 3.859

Voor een eerste blogpost kan ik mij geen betere titel bedenken die zowel de tech als het medische aspect van dit blog combineert. Het verraadt ook meteen mijn leeftijdscategorie; dit epische spel is alweer heel wat jaartjes oud. Een ideale introductie dus voor het leespubliek. Frappant dat ik nu pas tijd lijk te vinden om daadwerkelijk een blog bij te gaan houden, laat staan door de keuze van de titel al aan te nemen dat er een vervolg gaat komen. Enfin, misschien een blijk van wat arrogantie mijnerzijds.

Eerst een wie-ben-ik: 26 jaar, arts, op dit moment PhD Candidate en daar over ongeveer een jaar mee klaar. Daarna hoop ik door te stromen richting een opleiding tot specialist. Met enig geluk ben ik op mijn 38ste klaar met leren. Verder ben ik natuurlijk nerd/geek/techie, anders hing ik hier uiteraard niet rond. Altijd met computers gerommeld, hard en software. Gebruiker van Unix en Windows, vroeger veel gamen, tegenwoordig is mijn interesse meer richting audiovisuele apparatuur. Ik maak graag foto's en geniet van een goede film. Een goede discussie ga ik nooit uit de weg en ik kan uitstekend advocaat van de duivel spelen, zodat discussies soms op het scherpst van de snede plaats (gaan) vinden. Verdorie, ben hier zowaar bezig met een soort sollicitatiegesprek! Door met het blog dan maar...

De invulling van dit blog bestaat wat mij betreft uit meerdere aspecten. Met enige regelmaat wil ik interessante artikelen bespreken die gepubliceerd worden in de vele medische journals op de wereld, met in het bijzonder op 'mijn' aandachtsgebied; de cardiologie. Vooral om te voorkomen dat ze niet door leken te begrijpen zijn en interessante research dus voorbehouden blijft aan de selecte paar mensen die al toegang hebben tot deze papers.

Daarnaast ga ik proberen om de medische problematiek die ik in de praktijk tegenkom, op een (enigzins roman) mooie manier te verwoorden, zodat bijvoorbeeld mooie discussies kunnen ontstaan over het huidige medische beleid, maar ook om (mijn) besluitvorming in de spreekkamer te bespreken. Ik merk dat voor veel leken vaak niet duidelijk wordt waarom een arts tot het een of ander besluit komt. Mijn bedoeling is niet om via dit medium patiŽnten te onderwijzen, maar juist vooral wel om zelfreflectie toe te passen, als ook de gedachtegang van de leek te horen. Houdt mij scherp en geeft meer inzicht in 'jullie' wereld.

Tevens komen natuurlijk ook humorvolle situaties aan bod, of situaties die ik 'gewoon even van me af moet schrijven'. Ook Tech situaties, zij het mijn htpc die weer eens bokt, of de (meestal waardeloze) IT dienstverlening in het ziekenhuis of elders, zal ik delen. Mocht er iemand een opmerking, vraag, probleem of anderszins commentaar hebben sta ik natuurlijk open voor alle suggesties. Ik ben benieuwd wat jullie van deze plannen vinden!